För dig som leverantör

Från den 16 september kommer vi att använda Coupa, vår nya plattform för inköp och fakturering. Det innebär några förändringar för dig som leverantör.

 

Vår nya plattform kommer att ersätta tidigare processer och för dig som leverantör innebär det att du kommer att sköta allt i det nya systemet. 

Coupa är en molnbaserad plattform, som inte kräver någon installation av programvara på er sida.

Så här kommer du att kunna interagera och fakturera Telenor framöver:

  • cXML - Ett automatiserat flöde med ett visst krav på integration. Fakturan skickas via cXML format och filen skickas direkt till Coupa, via en HTTPS post.
  • CSP - Coupa Supplier Portal – möjliggör en full översikt på alla inkommande order från Telenor, fakturering via systemet samt status på dina fakturor i realtid.
  • SAN – Ni får er order via systemet, på ett e-mail, Supplier Actionable Notification. Inköpsordern kan sedan vändas direkt till en juridiskt kompatibel faktura och skickas via Coupa för godkännande. Allt du behöver göra är att ange fakturanumret. Första gången du får en beställning från Telenor måste du acceptera villkoren.

Alla Telenors avrop på avtalen kommer att göras via systemet, och vi ber er inkludera inköpsordernumret vid fakturering. Utan ordernummer kommer Telenor inte kunna hantera er faktura.

Som standard har aviseringar aktiverats för att säkerställa att du blir meddelad via e-post när Telenor har skickat en ny order, eller när det finns andra aktiviteter relaterade till dina beställningar och fakturor. E-postmeddelandet kan åtgärdas och tar dig direkt till Coupa leverantörsportal. Där kan ni även uppdatera er kontaktinformation och säkerställa att Telenor har korrekt information.

Under övergångsperioden från september till oktober arbetar Telenor med att skapa nya inköpsorder från det nya systemet och skickar uppdaterade inköpsordernummer till er via systemet. Se till att notera det nya referensnumret.

Eftersom detta är ett nytt sätt att arbeta med Telenor, har vi skapat en introduktionsvideo till Coupa leverantörsportal: 

Om du har några frågor, kontakta oss på purchasinghub@telenor.se.

Vi hoppas att ni är med oss på vår resa till att bli mer transparent, digitaliserad och effektiv i vår affärsrelation.

Vi ser fram mot ett fortsatt konstruktivt samarbete med er.