Vanliga frågor om bredband via fiber

 • Upplever du långsam uppkoppling via wifi? Ett internet segt som kola kanske? Oroa dig inte, vi har en massa tips om du förbättrar ditt wifi. Ta del av våra tips.

  Hur du bor kan påverka täckningen. Många rum och tjocka väggar kan vara boven i dramat. En wifi-förstärkare kan lösa problemen. Läs mer om vår wifi-förstärkare.

  Helt ny bredbandskund? Här finns hjälp

 • Generellt är trådlös anslutning långsammare än att ansluta med nätverkskabel. Signalerna i kabel går fortare, helt enkelt. Om det är viktigt för att dig att få ut maximal hastighet, till exempel vid nedladdning av stora filer, så ska du ansluta via kabel. Behöver du hjälp med att dra kabel? Läs mer om Digihjälpen.

 • Via mobil

  Upplever du att du inte kan gå ut på nätet, eller att hastigheten blivit långsammare än normalt, till exempel för ditt extra-sim? Kolla in våra guider för de olika mobiltelefoner. 

  Om du är uppkopplad på wifi via bredband från oss kan du gå igenom vår felsökningsguide här.

  Via bredband

  Använd våra felsökningsguider för bredband för att ta reda på vad som är fel och vad lösningen på problemet är. 

  Du kan enkelt kontrollera din bredbandshastighet på bredbandskollen.se. Där finns också en komplett guide som Post- och Telestyrelsen (PTS) har tagit fram över vad som kan påverka din hastighet negativt. 

  Helt ny bredbandskund? Här finns hjälp

 • Det kan du läsa om på vår säkerhetssida, under rubriken Dörrförsäljning

 • Det kan du läsa om på vår sida om kundkontakt, under rubriken "Telefonförsäljning"

 • Absolut! På telenor.se/surfa-nu får du hjälp oavsett om du just packat upp routern ur lådan, eller redan kommit en bit och undrar varför det inte fungerar.

  Till telenor.se/surfa-nu

 • Wifi-förstärkarens jobb är att förlänga det trådlösa nätverket. Det kan behövas om du bor väldigt stort, till exempel om du har många rum och flera våningar. Du kan köpa en wifi-förstärkare av oss.

  Läs mer om vår wifi-förstärkare.

  Tips! Wifi-förstärkaren är också bra om du vill ha trådlös tv hemma.

 • Ja, Telenors wifi-router och Technicolor 799 har bandsteering.

  Bandsteering betyder att du inte behöver ha två wifi-nätverk hemma (2,4 och 5 Ghz). I stället håller routern reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta.

 • Alla moderna routrar har två frekvensband – 2,4 GHz och 5 GHz.

  • 2,4 GHz har längre räckvidd men lägre hastighet

  • 5 GHz har kortare räckvidd och högre hastighet

  Moderna routrar håller själva reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta. Det kallas för bandsteering.