Aktivera 5G

Samsung, Sony och Xiaomi

I princip alla mobiler som släpps idag är redo för 5G. Om du har en 5G-mobil med abonnemang hos oss nog är den nog redan förinställd att använda 5G. Så det är bara att sätta igång att surfa snabbare än någonsin!

Om du ändå vill vara säker på att din mobil är inställd på att använda 5G kan du följa den här guiden. Tänk också på att det kanske inte finns 5G-täckning där du befinner dig.

Läs mer om 5G och se täckningskartan här

Den här guiden visar hur du gör i den senaste versionen av operativsystemet Android. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

• Sök på (och välj) "Mobilnätverk"

• Välj "Nätläge"

• Välj "5G/4G/3G/2G/ (autoanslut)"