Säkerhetskopiera

Att säkerhetskopiera sin mobil är ett viktigt steg som många ofta glömmer. Med en ständig tillväxt av personlig information, bilder och kontakter på våra mobila enheter är risken för dataförlust hög.

Genom att regelbundet säkerhetskopiera din mobil säkerställer du dig att du kan få tillbaka din värdefulla data om olyckan skulle vara framme. En säkerhetskopia som är lagrad i molnet kan du sedan trådlöst återställa på din nya mobil.

Den här guiden visar hur du gör i den senaste versionen av operativsystemet Android. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

Så här uppdaterar du operativsystemet

Nu har du senaste versionen installerad, eller hur? Då kör vi!

• Gå till startskärmen och svep uppåt så att menyn öppnas

• Välj "Inställningar​"

• Leta efter alternativet "Säkerhetskopiering och återställning", "Cloud och konton" eller "Användarkonton" beroende på din telefonmodell

• Välj säkerhetskopieringsalternativet som kan vara "Säkerhetskopiering", "Säkerhetskopiera till Mi Cloud" m.fl. beroende på tillverkare

• Aktivera "Säkerhetskopiera mina data" och välj vilken typ av data du vill säkerhetskopiera

• Välj en destination för säkerhetskopieringen, som kan vara Samsungs molnlagring, Google-kontot, Mi Cloud eller SD-kortet

• Tryck på "Säkerhetskopiera nu" eller liknande