Byta surfmängd

Tar surfen ofta slut? Då kan det vara dags att byta surfmängd. Här berättar vi hur du gör.
Hur du byter surfmängd skiljer sig lite åt beroende på vilket abonnemang du har. Om du är osäker på vilket abonnemang du har ser du det genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i vår app.


Mer hjälp kring vad du har för abonnemang >

Så byter du surfmängd

Vanliga frågor om surfmängd

  • Har du ett av våra äldre abonnemang, till exempel Telenor Frihet, behöver du byta till något av våra nya abonnemang för att byta surfmängd.

    Läs mer om att byta surfmängd

    Har du ett av våra nya abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06) kan du byta surfmängd en gång per månad utan kostnad, men tidigast 30 dagar efter att du skaffade det nya abonnemanget. 

  • Hur månadskostnaden påverkas beror bland annat på surfmängden i ditt nya abonnemang och på om du har haft några rabatter sedan tidigare. De nya abonnemangen har inga bindningstider och därmed inga bindningsrabatter. Kostnaden för flera användare kopplade till ett huvudabonnemang (Telenor Familj) är 169 kr per användare (surf, samtal och sms) i de nya abonnemangen. Har du Telenor Frihet är den kostnaden 149 kr. 

    Två exempel på förändrad månadskostnad 

    1. Felicia har Telenor Frihet 6 GB utan bindningstid, vilket innebär en månadskostnad på 349 kronor. 

    Hon byter till det nya abonnemanget och väljer nu 8 GB vilket ger en ny månadskostnad på 269 kronor, alltså 80 kr mindre i månaden. 

    2. Trebarnsfamiljen Holmlunds har Telenor Frihet 60 GB utan bindningstid. Deras sammanlagda månadskostnad är 1095 kronor (499 kr + 149 kr + 149 kr +149 kr +149 kr = 1095 kr).

    Familjen byter abonnemang och väljer att öka surfmängden till 70 GB. Det ger en månadskostnad på 1125 kr (449 kr + 169 kr + 169 kr + 169 kr + 169 kr = 1125 kr). Det vill säga 6 kr mer per användare än tidigare (totalt 30 kronor mer i månaden).


    Som du kan se i exemplen ovan kommer vissa personer att få en lägre månadskostnad och andra kommer att få en något högre om de byter till våra nya abonnemang. En av fördelarna med att byta är att du kan byta surfmängd när du vill, och därmed öka eller minska månadskostnaden efter behov. 

    Läs mer om skillnaden mellan våra olika abonnemang

  • Nej, din kvarvarande bindningstid stryks så den betalar du inget extra för att vi tar bort. Däremot kan din månadskostnad bli annorlunda efter bytet beroende på den surfmängd du väljer. 

    Det finns några saker som kan vara bra att veta när du uppgraderar ditt abonnemang.

    • Vissa rabatter kan försvinna, till exempel om du haft åldersrabatt eller bindningsrabatt
    • För dig som har flera användare kopplade till ditt huvudabonnemang (Telenor Familj) kommer det kosta 169 kr per användare (surf, samtal och sms) eller 69 kr per användare (bara surf)
    • Totalkostnaden för ditt abonnemang kan förändras

    Mer om våra nya abonnemang och hur du byter här

  • Ja, du kan byta mobilabonnemang även om du har bindningstid kvar. Då stryks den och du får ett bättre och enklare abonnemang utan bindningstid. Det spelar ingen roll hur lång bindningstid du har kvar.

    Nya abonnemang

    • Välj mellan 4 GB, 10 GB, 15 GB, 30 GB, 75 GB eller Obegränsad surf
    • Ingen bindningstid
    • Surfa som hemma i 41 länder – nu även USA
    • Ring fritt inom familjen i hela världen
    • Spara oanvänd surf i 1 månad ingår i abonnemangen 30 GB och 75 GB och kan köpas till abonnemangen 4 GB, 10 GB och 15 GB för 29 kr/månad.

    Det finns några saker som kan vara bra att veta när du uppgraderar ditt abonnemang:

    • Vissa rabatter kan försvinna, till exempel om du haft åldersrabatt eller bindningsrabatt
    • För dig som har flera användare kopplade till ditt huvudabonnemang (Telenor Familj) kommer det kosta 169 kr per användare (surf, samtal och sms) eller 69 kr per användare (bara surf)
    • Totalkostnaden för ditt abonnemang kan förändras
    • För några få kan fakturadatumet ändras - Läs mer om när du får fakturan

    Läs mer om våra nya abonnemang och hur du byter här

  • Vi erbjuder inte längre tjänsten 'Spara oanvänd surf i 1 månad' . Men du som redan har skaffat den (före 15 november 2019) kan fortfarande spara din oanvända surf.