Aktivera/inaktivera wifi

Samsung, Sony och Xiaomi

Säkerheten kan vara lite sisådär i offentliga wifi-nätverk, som finns i till exempel köpcentrum, i kollektivtrafiken och på tågstationer. Så tänk på var och när du kopplar upp dig mot. Det kan också vara bra att använda VPN.

Den här guiden visar hur du gör i den senaste versionen av operativsystemet Android. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

• Sök på, och välj, "WiFi"

• Aktivera "WiFi"

• Välj det nätverk du vill ansluta till

• Ange lösenord för valt nätverk

För att inaktivera

- Klicka på inställningssymbolen under steg 5
    - Välj "Glöm"
    - Inaktivera WiFi