5 sätt 5G förändrar vår vardag 

Fjällstuga i vinterlandskap
Med den supersnabba 5G-uppkopplingen kommer det mesta att vara möjligt. Det ger upphov till en mängd innovationer och häftig teknik. Här är några sätt som 5G kommer att förbättra vår vardag.

1. Barnen slutar klaga på wifi-uppkopplingen 

Visst vore det skönt att slippa gnabbas om bandbredd och långsamt internet? Med 5G skapas oändliga möjligheter att förbättra vardagen. Tack vare obegränsad lagrings- och processorkraft i molnet, får du tillgång till stora datamängder, datorkraft och AI-resurser - när som helst, hela tiden.  

2. Live-streama dig själv på nästa Justin Bieber-konsert 

Tänk dig att kunna sätta upp snabba bredbandsnät var du vill. Ett ad hoc 5G-nätverk som kan användas på stora konserter, sportevenemang eller på avlägsna platser där täckningen är låg. 5G kan till och med levereras som en tjänst på hjul, vilket gör att du kan koppla upp och koppla av var du än är.  

3. 5G kan rädda liv 

En livsviktig verksamhet som sjukvården har behov av snabb och stabil uppkoppling. Tänk dig att snabbare få ett utlåtande av en läkare, även när du befinner dig på resande fot. Räddningspersonal på en olycksplats får förbättrade digitala verktyg för att snabbare ställa rätt diagnoser och ambulanser kommer fortare fram med hjälp av förbättrad trafikövervakning. 5G kommer också göra det möjligt att operera på distans med hjälp av robotteknik.  

4. Vi låter maskinerna göra (farliga) arbetet 

En annan bransch där 5G:s potential verkligen visar sitt värde är den tunga industrin. Tänk dig fjärrstyrda och uppkopplade maskiner och robotar som utför de mest farligaste arbetsuppgifterna istället för att någon människa utsätts för stora risker eller skadas. 

5. Att flytta är inte längre en ursäkt för att lägga ned bandet 

Augmented Reality, AR, betyder förstärkt verklighet och innebär att du kan uppleva verkligheten med sinnena förstärkta av en dator. Uppkopplat till 5G innebär det att du får tillgång till nya spejsade upplevelser. Alltifrån 3D-simulering till holografisk underhållning, eller till och med synkroniserad verklighet – en teknik som gör det möjligt för människor spridda över hela världen att spela i ett band tillsammans, live över 5G.