Få framtidens hem redan nu

Vi har aldrig varit hungrigare efter nya tekniska lösningar och de senaste versionerna av olika enheter. 2019 är ett år det kommer hända ännu mer. Så här gör du för att möjliggöra framtidens lösningar i ditt hem.

bonnier_wifivsbredband_960x540.jpg

Tekniken står aldrig stilla. Vi vill ha de senaste varianterna av telefoner, datorer och digitala enheter – och självklart den bästa uppkopplingen. Martin Åberg, bredbandsexpert hos Telenor, vet att det här året kommer vara betydande för tekniken – och hur vi använder oss av den.

Morgondagens wifi-standard

– Vi ser att snittet med antalet kopplade produkter i hemmet ligger på 13 till 15 enheter. Det här kan vara påfrestande för ett och samma wifi, eftersom det är så många enheter som pratar med varandra trådlöst. Väldigt snart kommer en helt ny wifi-standard ut på marknaden där Telenor kommer vara tidigt ute för att tillgodose behoven för sina kunder.

När genomsnittet av digitala produkter i hemmet ökar kan det märkas att uppkopplingen blir ansträngd. Enligt Martin är 2019 året där den nya wifi-standarden äntrar våra liv, vilket kan göra vårt internetanvändande ännu bättre.

”Fibern är framtidssäkrad”

Det är svårt att få tag i morgondagens wifi-standard i dag – men man kan göra sig beredd på att vara mottaglig för den. Med fiber är det möjligt.

– Fiber är en sladd som går mellan två olika förbindelser. Den sladden är dragen i marken och i huskroppen och har kapacitet att bära hur mycket data som helst.

– Med en fiberkabel är du mer eller mindre garanterad den senaste uppdateringen. Det enda man kan behöva byta ut är produkterna som tar emot datan, exempelvis en router. Fibern är framtidssäkrad.