Via telejacket

Så levereras ditt bredband steg för steg. 

 • Vi kontrollerar vilken bredbandstjänst du kan få

  När du beställer ditt bredband kontrollerar vi att det inte finns några tekniska begränsningar i din telestation. En telestation är en anläggning med utrustning för telekommunikation som telefonsamtal och datatrafik.

  Vi beräknar också vilken bredbandshastighet du kan få. Efter kontrollen får du en bekräftelse på vilken bredbandstjänst vi kan leverera till din adress.

 • Vi beställer inkoppling av din bredbandstjänst

  Varje kund hos Telenor får en egen plats i telestationen. När vi har bokat platsen åt dig kontaktar vi nätleverantören och beställer inkoppling av din bredbandstjänst.

  Viktigt! Om du redan har ett bredbandsabonnemang hos en annan operatör är det viktigt att det sägs upp. Om du inte har ett bredbandsabonnemang kan du hoppa direkt till punkt 4.

 • Säg upp ditt befintliga abonnemang

  Tänk på att du själv måste säga upp eventuellt befintligt abonnemang hos din nuvarande leverantör. Telenor kan tyvärr inte hjälpa dig med att säga upp ditt nuvarande bredband och inte heller överta bredband från andra leverantörer.

 • Klart för leverans

  När din inkoppling är godkänd av nätleverantören skickar vi ett startpaket till dig med posten. I det finns allt du behöver för att komma igång med ditt bredband.

  Viktigt! Var tillgänglig via mobiltelefon dagarna innan leverans

  En av våra tekniker kan behöva komma i kontakt med dig när hen ska koppla in din bredbandstjänst i telestationen. Det är därför mycket viktigt att du är tillgänglig via mobiltelefon dagarna innan leveransen.

 • Bredbandsuppkopplingen klar att använda

  Nu är din bredbandsuppkoppling klar att använda. Kom ihåg att spara brevet med inloggningsuppgifterna.

  Behöver du hjälp med installationen eller att hitta första telejacket? Det är viktigt att du ansluter routern till det första telefonjacket i din bostad, för att din uppkoppling ska fungera på bästa sätt. 

  Se våra guider - Kom igång, felsökning och wifi

  Saknar du en installationsguide? På vår sida med guider och manualer kan du ladda ner det du behöver.

  Välkommen till Telenor!