SD-WAN – vägen mot tryggare tillväxt i företag

Är ditt företag på väg att flytta upp era tjänster i molnet? Och funderar över hur säkert det blir? Telenors SD-WAN-nätverk gör det möjligt att på ett snabbt och säkert sätt anpassa sig till nya utmaningar och möjligheter.

Nu lanserar Telenor sitt SD-WAN – ett mjukvarubaserat nätverk som innebär svaret på många svenska företags problem. Lanseringen formar nästa generations nätverkslösning av flera skäl, men omfattar främst tre områden: Flexibilitet, säkerhet och transparens.

Med hjälp av SD-WAN kan företag förändra nätverket för att optimera sina omständigheter – oavsett vilken uppkoppling som finns att tillgå. Ett nytt lokalkontor eller pop-up-butik kan smidigt anslutas till företagets nätverk, oavsett om det är via 4G eller fiberuppkoppling.

– Om företaget har flera kontor över landet, kan flexibiliteten i verksamheten vara en nyckel. Många företag har ett agilt arbetssätt i dag och är i ständig förändring – men nätverkslösningarna hänger inte med och man exponerar sig både för uteblivna affärsmöjligheter och andra risker. Gamla nätverkslösningar blir lätt en bromskloss för företag, säger Tomas Flodin, produktägare av SD-WAN.


tomas_flodin_750x300.jpg


Tryggare tillvaro för att växa

Men SD-WAN kan även innebära tryggare tillvaro för företag. Med integrerade skyddsfunktioner i nätverket, står företaget skyddat från skadlig kod och attacker oavsett hur kontoret är anslutet till nätet. Dessutom kan företaget skydda data och applikationer nära sina användare – ett stort plus i dagar då nya säkerhetshot dyker upp dagligen.

– Företag är ofta mål för cyberattacker och behöver därför veta om uppkopplingen är tillförlitlig – det kan SD-WAN se till att den är. Med den nätverkslösningen skyddas företagets information oavsett om den skickas inom nätverket eller till en molntjänst, säger Tomas Flodin.

Full koll på ditt nätverk
Dessutom bidrar SD-WAN med en fullödig transparens kring vad nätverket faktiskt används till. I ett allt mer uppkopplat samhälle med uppkopplade saker är det centralt med insyn i hur nätverkskapaciteten används.

– Det ställs högre krav på kontroll och insyn över vad nätverket används till av användarna. Med SD-WAN får kunden tillgång till en kundportal, där man får full kontroll över vilken trafik som går i nätverket och kan följa upp prestanda och kvalitet, säger Tomas Flodin.

SD-WAN kan alltså bilda en fullservicelösning för svenska företag som eftersträvar en säker expansion med hjälp av flexibilitet.

– Företag förändras och digitaliseras. SD-WAN blir en möjlighet att göra det med hjälp av molntjänster och känna sig trygg med det. Säkerhet och nätverk behöver inte längre betyda stora problem för företagets vd eller it-chef, säger Tomas Flodin.

Om SD-WAN

Med SD-WAN sätts ett säkert, krypterat nätverk upp baserat på internet eller annan form av anslutning. Central management och orkestrering av tjänster gör att man får överblick och snabbt kan göra förändringar i nätverket när verksamheten förändras.

SD betyder Software Defined, vilket innebär att man separerar managering och kontroll från den hårdvara som används för att realisera tjänsten, man ”skiljer hjärnan från musklerna”.

Guide: SD-WAN
– molnet som det borde vara

SD-WAN är helhetslösningen som ger ditt företag bättre prestanda, större flexibilitet och säkerhet ända ut i det trådlösa WiFi-nätet. SD-WAN är helt enkelt framtidens nät. Lär dig mer om fördelarna och hur ni tar vara på möjligheterna i vår guide.

Kontakta oss

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka rådgivning med en av våra experter. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet.