Hybridkontoret är här för att stanna – är du som chef redo?

Det flexibla kontoret är framtiden. Forskning visar att produktiviteten och medarbetarnas välmående ökar, men också att det finns fallgropar. Rätt teknik och snabb uppkoppling blir nycklar för att klara en av de största ledarskapsutmaningarna i vår tid.

Många svenskars jobbvardag har förändrats i grunden de senaste åren. Vi har gått från att ha alla kollegor samlade på ett fysiskt kontor till att helt eller delvis jobba hemifrån. Och mycket tyder på att det inte kommer återgå till det ”normala” igen. Ny forskning visar att en flexibel arbetssituation - där det är enklare att växla mellan distansarbete och kontoret - uppskattas av de flesta.Högre produktivitet och enklare att få ihop livspusslet är två av fördelarna som lyfts fram. När vi lägger mindre tid på att ta oss till och från jobbet frigörs tid till annat som vi tycker är viktigt, vilket ökar vårt totala välbefinnande.

Nu står vi inför ett skifte med hybridkontoret i fokus där framtidens arbetssätt formas.

Här, mitt i skiftet, tror vi att det finns enorma möjligheter. Men också stora utmaningar för svenska chefer. Det handlar om allt från att lösa praktiska frågor, som att tekniken ska fungera och att alla medarbetare ska ha bra uppkoppling, till mer mjuka värden för hur vi skapar inkludering och en god arbetskultur på distans.För att hitta gemensamma lösningar på dessa utmaningar och för att inspirera till att ta steget in i framtidens arbetssätt har vi på Telenor satt ihop den här rapporten med förhoppningen att göra fler arbetsplatser redo för hybridkontoret.

- Jessica Levin, expert på digitala arbetssätt, Telenor Sverige

Vi vägleder dig och ditt företag

Våra personliga företagsrådgivare hjälper dig och ditt företag att ta fram skräddarsydda lösningar som möter era unika affärsbehov. Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig inom kort.