Jobba hemifrån

Fördelarna att jobba hemifrån är uppenbara. Ta del av våra tips för en bra arbetsmiljö och rätt förutsättningar för att jobba sunt och effektivt, på jobbet och hemifrån.

Rätt digitala verktyg
Friheten att jobba hemma - eller någon annanstans ifrån än kontoret - är din med en bra uppkoppling och tjänster i molnet. Då kommer du åt dina dokument, system och kalendrar från valfri mobil enhet och kan dra nytta av digitaliseringens fulla potential.

Digitala möten
Videomöten är alltid ett bra komplement, både när du jobbar hemma eller vill minska antalet arbetsresor. Med Telenor One X växel - Video, chatt och fildelning är det lätt att mötas digitalt, flera smarta samarbetsfunktioner som chatt, personligt mötesrum och videomöte ingår. Windows Office 365 innehåller alla de klassiska programmen Excel, Microsoft Word och PowerPoint mm. iCloud är en annan känd molntjänst som ger dig möjlighet att dela mellan iPad, iPhone och Mac-dator.

Struktur och förväntningar
När du jobbar remote, dra en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Slarva inte med tiderna, bestäm i förväg hur länge du ska jobba och vad du ska hinna med. Lägg in en bensträckare och en promenad utomhus mellan arbetspassen. Låt tvått, disk och städning vänta, även om det kan vara frestande att ta tag i sådant man inte hunnit med. Ta också reda på vilka regler som gäller för att jobba hemifrån inom din organisation - hur länge förväntas man vara tillgänglig och svara på mail, och hur håller man isär jobb och fritid när mobilen ständigt är med? Telenor har tagit fram en mobiltelefonpolicy ifall ditt företag inte har någon.

Arbetsplatsen hemma
Rutiner skapar gränser mellan att jobba hemma och vara hemma. Köksbordet i all ära, men med en riktig arbetsplats blir det tydligare att du är på jobbet - plus att du slipper plocka undan dina arbetsdokument. Skrivbordet får gärna vara höj- och sänkbart så att du kan variera din arbetsställning, extra viktigt under långa arbetspass. En kontorsstol är alltid att föredra framför en köksstol. Slutligen, glöm inte belysning. En taklampa eller ett lysrör räcker inte, du behöver också punktbelysning. En skrivbordslampa ger ett riktat ljus och sprider även lite trivsel. Men framförallt kan du släcka efter dig, en liten men skön markering efter arbetsdagens slut.

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.