3G lämnar plats för 5G

Nu är det dags för oss att fasa ut 2G och 3G för att ge plats åt 4G och 5G. Med det skapas enorma möjligheter! För att vara framtidssäkrad behöver du utrustning och tjänster som stödjer 4G- eller 5G-näten. Vi hjälper dig med rätt lösning för ditt företag.

Vi tackar 2G och 3G för lång och trogen tjänst

I takt med att vi rustar upp 4G och bygger ut 5G, fasar nu Sverige ut 3G. Även slutet för 2G börjar närma sig. Med den nya tekniken på plats skapas enorma möjligheter!

För företag innebär detta innovation och effektivisering med extremt höga hastigheter, korta svarstider och stora mängder IoT-hårdvara som gör 5G till framtidens mobila nätverk.

Sverige släcker 2G och 3G

Fram till slutet av 2025 kommer 2G- och 3G-näten i Sverige att fasas ut och allt som är kopplat till dessa nät slutar fungera. Det påverkar många företag som använder utrustning uppkopplat till 2G och 3G. Det kan exempelvis handla om larm, kortterminaler, noder i elnät, äldre mobiler och nödtelefoner i hissar.

Men få vet om detta. Ta därför reda på hur ditt företag påverkas och byt till utrustning som fungerar med 4G och 5G eller annan modern teknik.

Hur påverkar detta ditt företag?

Precis som i alla teknikskiften är det viktigt att förstå vilka krav som ställs på ens nuvarande utrustning. För att vara framtidsäkrad behöver du nu hårdvara och andra lösningar som stödjer 4G- eller 5G-näten för att bland annat kunna ringa och surfa.

Hårdvara som är byggd för 3G före det att 4G fanns kommer tyvärr att sluta fungera.

Dags att se över dina lösningar

Använder ditt företag teknik som endast fungerar med 2G eller 3G är vår rekommendation att du nu ser över utrustningen.

Det gäller bland annat:

  • Mobiltelefoner
  • Routrar
  • Larm
  • Repeatrar

Tänk också om det går att byta ut delar av ditt företags lösningar eller om allt behöver ersättas. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig hitta rätt.

Vi finns här för dig och ditt företag

Vi vill att det ska vara enkelt och roligt att ta ett nytt steg mot framtiden och hjälper därför gärna till att uppdatera till nya lösningar.

Se hela vårt utbud av mobiltelefoner med 4G och 5G

  

Vad händer med IoT:n när 2G och 3G stängs ner?

Nu är det dags att se över din IoT-hårdvara inför nedstängningen av 2G och 3G. Pierre Cardell, Chief Architect IoT hos Telenor, ger sina tre bästa råd till den som ska se över sin IoT-affär under 3G-utfasningen.

5G för företag.
Det går fort nu.

Öppna dörren för tillväxt med framtidens nätverksteknik. Allt du redan idag gör online kommer att gå ännu snabbare och med ännu bättre kvalitet, och allt det du inte gör idag kommer att bli möjligt med 5G. Låt oss utforska och upptäcka det tillsammans.

Behöver du hjälp att välja ny hårdvara eller har frågor om 3G, 5G eller något annat?

Vi finns här för dig om du behöver hitta lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.