Hänvisning

Den här guiden visar hur du använder Hänvisa samtal. När Hänvisa samtal är aktiverad, hänvisas inkommande samtal till ett röstmeddelande som informerar om din frånvarostatus och när du är tillgänglig igen. Du hittar funktionen i samma meny som du väljer närvarostatus.

Nytt i One X – Öppen hänvisning

Nu finns möjligheten att sätta en "öppen" hänvisning. Med denna aktiverad kan du se inkommande samtal på din telefon innan hänvisningsbeskedet spelas upp. Det är bra om man vill vara ostörd, men ändå kunna bestämma om man vill svara eller inte.
För att funktionen ska fungera är det viktigt att du har de senaste versionerna av One X-appen och datorklient. För att kunna ändra hänvisningar måste man logga ut och sedan in igen för att funktionen ska visas. Observera att redan existerande hänvisningar inte påverkas.

Snabblänkar:
Gå direkt till guide för dator
Gå direkt till guide för mobilapp

Guide för dator

1. Klicka på närvaro-rutan för att hänvisa inkommande samtal till en specifik status.
Vi rekommenderar att du ställer in din närvarostatus på "Automatisk" när du inte behöver hänvisa samtal. Detta för att systemet automatiskt ska visa för andra när du är i samtal eller är aktiv i app och datorklient.

one_x_hanvisning_dator_1.jpg

2. Välj status under "Hänvisa samtal".

one_x_hanvisning_dator_2.jpg

3. Specificera detaljer och klicka "Uppdatera".
Här väljer du när hänvisningen ska avslutas. Antingen via ett av snabbvalen eller en anpassad valfri tid. Lägger du in ett nummer till telefonist så kommer den som ringer in bli erbjuden att kopplas till detta nummer genom att trycka 9. Du kan även välja om inkommande samtal, under en pågående hänvisning, ska kopplas direkt till hänvisningsbeskedet (ingen påringning) eller först ringa på telefonen (öppen hänvisning).

one_x_hanvisning_dator_3.jpg

  

Guide för mobilapp

1. Klicka på närvaro-rutan för att hänvisa inkommande samtal till en specifik status
Vi rekommenderar att du ställer in din närvarostatus på "Automatisk" när du inte behöver hänvisa samtal. Detta för att systemet automatiskt ska visa för andra när du är i samtal eller är aktiv i app och datorklient.

one_x_hanvisning_mobil_1_v2.jpg

2. Välj status under "Hänvisa samtal".

one_x_hanvisning_mobil_2_v2.jpg

3. Specificera detaljer och klicka "Spara"
Här väljer du när hänvisningen ska avslutas. Antingen via ett av snabbvalen eller en anpassad valfri tid. Lägger du in ett nummer till telefonist så kommer den som ringer bli erbjuden att kopplas till detta nummer genom att trycka 9. Du kan även välja om inkommande samtal, under en pågående hänvisning, ska kopplas direkt till hänvisningsbeskedet (ingen påringning) eller först ringa på telefonen (öppen hänvisning).

one_x_hanvisning_mobil_3_v2.jpg