Penetrationstest och sårbarhetsanalys

Våra experter analyserar ert nätverk och upptäcker era säkerhetsbrister. Genom att låta oss tänka som hackare får ni ett skydd som fungerar på riktigt.

Behovet inom cybersäkerhet är idag större än någonsin. Det finns en mängd olika hotaktörer där ute, men framför allt kriminella har insett att cyber-brottslighet är en riktigt lönsam verksamhet som har gått om droghandeln i omsättning. De flesta företag och organisationer är nog eniga om att säkerheten behöver stärkas, men var ska man börja egentligen?

Genom att låta våra experter hacka ert nätverk, och ge förslag på åtgärder, får ni ett försvar som hjälper er stå stadigt i 20-talets IT-miljö.

Sårbarhetsanalys från Telenor

Våra experter analyserar er infrastruktur genom att hämta öppen information på samma sätt som en hacker hade gjort. IP-adresser, öppna portar, subdomäner, servermjukvara, tjänster och protokoll dokumenteras och brister i säkerheten upptäcks innan de kunnat utnyttjas.

Penetrationstest

Utöver sårbarhetsanalysen försöker våra etiska hackare ta sig in i era system genom att utnyttja kända sårbarheter, kodinjektioner och andra metodiker som används av hotaktörer för att komma åt applikationer och ert data.

Detta ingår i Telenors sårbarhetsanalys:

  • En rapport, i två delar, med identifierad data, funna sårbarheter och åtgärdsförslag.
  • Del ett innehåller en lista på subdomäner, IP-adresser, portar, certifikatinformation och antalet identifierade säkerhetsproblem listade efter hög, medium och låg risk.
  • Den andra delen riktar sig till administratörer, och innehåller djupare teknisk data om varje informationspunkt samt förslag på åtgärder.
Kontakta oss

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka rådgivning med en av våra experter. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet.