Anastasia Kristoffers, EY: ”Partnerskap är nyckeln för att företag ska lyckas med 5G”

Med mer än 20 års erfarenhet av telekombranschen har Anastasia Kristoffers varit med vid varje teknikskifte. I 5G-skiftet tror hon att partnerskap är viktigare än någonsin för företag som vill maximera den nya tekniken.

Anastasia Kristoffers är Executive Director på EY och expert på att göra tekniskt komplicerade frågor begripliga för sina kunder. Det är behövligt, för under hennes karriär har utvecklingen gått snabbt inom telekombranschen, från den första generationens mobilnät till dagens utrullning av 5G-nätet.

– Det är spännande tider som väntar. Sjukvården, tillverkningsindustrin, handeln, gruvnäringen är exempel på branscher som tidigt kommer kunna dra nytta av realtidskommunikationen som 5G erbjuder, säger Anastasia Kristoffers.

Som ett exempel på utvecklingen tar hon smarta ambulanser i England som är på väg att revolutionera sjukvårdssektorn. Kapaciteten i 5G-nätet gör att det är möjligt att leverera högupplöst video och data från ambulansen, vilket möjliggör att sjukhusets specialister kan assistera ambulanspersonalen från första vårdminuten.

– Ju tidigare den medicinska behandlingen kan påbörjas, desto bättre. Den här typen av lösningar är möjliga tack vare de höga datahastigheter och korta svarstider som finns inbyggt i 5G-nätet.

Är man som företag på väg att inleda sin 5G-resa anser Anastasia Kristoffers att det finns några frågor man bör ställa sig först. ”Hur digitala är vi idag?” och ”vilka problem behöver vi lösa?”.

– Affärsnyttan kommer alltid först. Sedan handlar det om att agera på det man ser. Det sämsta man kan göra som företag är att stoppa huvudet i sanden och hoppas att allt löser sig. Vi lever i en tid med hårt förändringstryck i många branscher, inte minst inom handel och logistik. Därför är det ännu viktigare än tidigare att ta till sig den nya tekniken för att vara relevant.

Vad har du för fler råd till företag som vill påbörja sin 5G-resa?
– Titta i ditt ekosystem och prata med era partners. Ensam är inte stark utan partnerskap är nyckeln för att lyckas hitta företagslösningar som fungerar och efterfrågas. Med ett dynamiskt ekosystem runt 5G kommer vi få ut den fulla potentialen som nätet erbjuder.

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka rådgivning med en av våra experter. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag.

Nyfiken på våra kommande event och webinars?

Skriv upp dig på intresselistan så håller vi dig uppdaterad.