Tre rapporter om 5G

I dessa tre rapporter går vi igenom hur 5G kommer att påverka tre olika områden. Industrin, handeln och samhället i stort.

5G och industrin
Med 5G och IoT blir svensk industri smartare, snabbare och smidigare. Och det gäller inte bara jättebolagen – alla tillverkningsföretag tjänar på att ta klivet in i Industri 4.0. Där väntar nya affärsmöjligheter, sparade pengar och säkrare och mer hållbara fabriker.

5G och handeln
I corona-pandemins spår växer e-handeln enormt i Sverige. Men trots det står den fysiska handeln fortfarande för ca 90 procent av försäljningen. Denna siffra beräknas sjunka till runt 70 procent till 2030. Precis som under 3G/4G kommer 5G spela stor roll för de nya företag och produkter som kommer se dagens ljus.

5G och samhället
5G kommer att öka och förenkla digitaliseringstakten i samhället till den grad att vi inte längre pratar om digitalisering. Och när vi på Telenor nu genomför enorma investeringar i nätet som kommer att ge 99,9 procent av Sveriges befolkning tillgång till 5G redan 2023 så är vi med och gör detta möjligt.

Vi vägleder dig och ditt företag

Våra personliga företagsrådgivare hjälper dig och ditt företag att ta fram skräddarsydda lösningar som möter era unika affärsbehov. Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig inom kort.